Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Rumrejsen år 2001 - Cin Præs.
Billetten inkluderer klassisk film fra Cinemateket, forklarende filmhistoriske oplæg, varm Biffen kaffe og skøn chokoladeoverraskelse fra Chokoladehimlen.dk.
Søndagsmatiné med Cinematek film
Rumrejsen år 2001 - Cin Præs.

Rumrejsen år 2001

Med sin storslåede billed- og lydside er Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er den en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på Jorden og i universet.

’2001’ starter i forhistorisk tid, hvor abemennesket forvandles til intelligensvæsen, og umiddelbart herefter følger et af filmhistoriens mest berømte filmklip: Sejrsberuset over sin nyvundne overlegenhed slynger aben en knogle mod himlen. Fra knoglen bliver der klippet direkte til et rumskib i glideflugt mod månen.

Hvilken retning tager evolutionen herfra? Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med effektpionéren Douglas Trumbull. Dét samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss’ perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt. Ja, Kubricks klassiker vedbliver på alle planer med at vække be- og forundring. Filmen vises med pause midtvejs.