Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Den usynlige hær - Cin Præs.
Billetten inkluderer klassisk film fra Cinematektet, forklarende filmhistoriske oplæg, varm Biffen kaffe og skøn chokoladeoverraskelse fra Chokoladehimlen.dk.
Eftermiddags Bif
Den usynlige hær - Cin Præs.

Den usynlige hær - Cin Præs.

’Den usynlige hær’, baseret på Knud Sønderbys berømte roman (og manuskript), var den første film om besættelsestiden. Den stiller skarpt på den erotiske forvirring og de familiære kampe, de forbandede år trak efter sig – og den har nogle af periodens allerbedste skuespillere på rollelisten.

Efter fire år som modstandsmand i England vender Poul (Mogens Wieth) hjem og opdager, at livet for hans kone Alice (Bodil Kjer) og bedste ven Jørgen (Ebbe Rode) er gået videre uden ham. Situationen er særligt tilspidset fordi Alice stadig bor i barndomshjemmet hos sin mor, en overfladisk bourgeoiskvinde, som aldrig har været begejstret for sin datters forbindelse med Paul, men hellere end gerne så hende gift med Pauls bedste ven. Et klogt og fintfølende melodrama om uforløst længsel og anden kraftesløshed i stormens midte, men også om de fatale konsekvenser, passivitet kan føre med sig.