Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


En Kongelig Affære
Med samvær, oplæg, kaffe og kage. Alle er velkomne. Medlemspris for film kun 50 kr. Reservér din Senior Bif plads her, men betaling af din Senior Bif rabatbillet kan kun ske i billetsalget.
Senior Bif
En Kongelig Affære

En Kongelig Affære

Der findes næppe et mere dramatisk kærlighedsdrama i Danmarkshistorien end affæren mellem Chr.VIIs tyske livlæge Johan Struensee og den engelskfødte dronning af Danmark Caroline Mathilde i starten af 1770’erne.

I løbet af de sidste 40 år har en række filmatiseringer af dette bevægende kapitel i dansk historie været på tegnebrættet, men først nu med Nikolaj Arcels 'Dronningen og Livlægen' præsenteres en dansk spillefilm om et af vort lands mest fascinerende dramaer.

Med udgangspunkt i det pikante og livsfarlige trekantsdrama mellem den stadigt mere sindssyge kong Christian, oplysningsmanden og idealisten Struensee, og den unge, men stærke dronning Caroline Mathilde, er 'Dronningen og Livlægen' den gribende fortælling om et passioneret, forbudt kærlighedsforhold, som forandrede en hel nation, men også et drama om modige idealister, der risikerede alt for at bane vejen for frihed til et helt folk.