Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Fredag 06. oktober
Music for Black Pigeons
Alle er velkomne. Dok Bif er et dokumentarfilmfælleskab i Biffen. Det er gratis at abonnere på nyhedsmail fra Dok Bif, som fortæller om næste dokumentarfilm i filmfællesskabet. Tilmeld dig til nyhedsmailen, se mere på hjemmesiden under "filmklubber".
Dok Bif
Music for Black Pigeons

Music for Black Pigeons

Jørgen Leth og Andreas Koefoeds film søger ind til musikkens væsen og de kreative processer med den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt - sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada.

Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer. Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.

Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles. Filmen havde verdenspremiere i Venedig-festivalens officielle program i september 2022