Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 21. januar
OPERAKINO 24: IL trittico - Januar
. Serveringen skal bestilles fra 3 januar 2024 til 15. januar 2024 på telefon 86 54 00 77 eller i Biffen. Maden betales ved forestillingen.
OPERAKINO 24: IL trittico - Januar

OPERAKINO 24: IL trittico - Januar

Ved første øjekast ser Pucinnis tre enakters operaer Il tabarro, Suor Angelica og Gianni Schicchi, ikke ud til at have nogen forbindelse med hinanden; deres fællesnævner er udelukkende menneskets sammenfiltring i en skæbnesvanger skæbne, der kun undtagelsesvis, et øjeblik, synes at love et lykkeligt udfald af 'livets eventyr' - et sæt temaer, der i sin kompleksitet er i gode hænder hos instruktøren Christof Loy.

Il tabarro: En pram på Seinen i Paris, tid 1910. Operaen er mørk og uudgrundelig og med den vold og gru, der ofte er forbundet med verismo-operaer.

Suor Angelica: Et kloster nær Siena, sidste del af 1600-tallet. Puccinis personlige favorit er en opløftende fortælling om religiøs forløsning.

Gianni Schicchi: Firenze 1299 er en farce fuld af menneskelighedens dårskaber såsom grådighed og sammensværgelse.

Samtlige 3 kvindelige hovedroller udføres af den litauiske stjernesopran Asmik Grigorian, som med denne forrygende bedrift formår at forbinde værkerne med hinanden.

Frankfurter Allgemeine Zeitung skev: 'Grigorian er en vidunderlig, intens performer: en yndefuld Donna skrøbelig som Lauretta, en febrilsk længsel efter kærlighed, mens den er plaget af skyldfølelse hos Giorgetta, og en desperat fortabt Angelica, der gør oprør med trods.'

Dirigent: Franz Welser-Möst - Instruktør: Christof Loy
Kunstnere: Asmik Grigorian, Misha Kiria, Alexey Neklyudov, Roman Burdenko, Joshua Guerrero, Karita Mattila, Hanna Schwarz.