Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 23: Ariodante - Februar

OPERAKINO 23: Ariodante - Februar

Her bliver vi henført til det middelalderlige Skotland. Ginevra, kongens datter, er forelsket i og forlovet med prins Ariodante. Hun afviser derfor de amorøse udfald fra hertugen af Albany, Polinesso, som derefter grusomt narrer Ariodante og Ginevras far til at tro, at Ginevra har været utro. Ariodante forsøger selvmord, og Ginevra bliver dømt, men efter en udfordring til en duel af Lurcanio, Ariodantes bror, indrømmer den døende Polinesso sit plot, og de elskende bliver genforenet.
På Salzburg Festival brillerer Cecilia Bartoli som Ariodante med sin blændende koloratur i en meget rost ny produktion af den tyske instruktør Christoph Loy, der er kendt for sine psykologiske iscenesættelser. Loy gør Händels pragtfulde barokopera til en spændende og differentieret refleksion over kønsroller. Et ensemble af høj klasse, først og fremmest en brillant Cecilia Bartoli i bukserollen som ridderen Ariodante, der ubesværet skifter mellem munter og jamrende virtuos sang gør produktionen til en sand triumf. Ved hendes side optræder publikumsfavoritten Rolando Villazón som Lurcano og den unge amerikanske sopran Kathryn Lewek, rost af kritikere som en 'sand opdagelse', ligeledes at dirigenten Gianluca Capuano ”giver elegance, rigdom af farver og en følsom, rørende erkendelse af det geniale partitur.” Der Standard skrev: 'Cecilia Bartoli er i en liga for sig!'.